2014-01-04 23:36:01• hírek • Kocsis Zoltán

Családonként nyolcszáz lejjel lesz drágább az élet 2014-ben

Szakemberek szerint egy család élete közel 800 lejjel kerül majd többe 2014-ben, mint került 2013-ban. Ennek magyarázata az új évvel együtt ránk köszönt áremelkedések kiváltotta infláció.

Január elsejétől ugyanis 11 lejjel többe kerül minden egyes elhasznált 1000 köbméter gáz. Szintén az év elejétől emelkedik egy százalékkal az villanyáram ára és kilenc banival többe kerül majd minden egyes liter üzemanyag. Mindez annak ellenére, hogy a kormány végül elállt attól a szándékától, hogy hét cent különadót vessen ki az üzemanyagra. Legalábbis elhalasztotta ennek életbe léptetését. Igaz, a jelek szerint talált más utat is az áremeléshez.

Az alapvető energiaforrások árainak emelkedése pedig megnöveli az előállítási, tárolási, fuvarozási, stb. költségeket, ami elengedhetetlenül inflációt von maga után. Mintha ez nem lenne éppen elég, a kormány 67%-kal emelte a dohányárukra, 33%-kal pedig alkoholra kivetett adót is.

Mindemellett a kabinet újabb adónemeket is kivetett: 1,5%-os adót kell fizetni a „különleges építkezések" után, 1-2 eurót egy gramm arany után, míg a vadászfegyverekért 500-1500 eurót...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: